Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání kvality piva z minipivovarů
Boudný, Patrik
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením jakostních parametrů piv z minipivovarů a jejich senzorickou analýzou, dále je zde porovnání s několika pivy z průmyslových pivovarů. V teoretické části je popsána výroba piva, používané suroviny a jejich specifikace. Zmíněna je také potřebná technologie. V praktické části byly uvařeny tři várky piva ve školním pivovaru, které se dále používaly k analýze jak analytické, tak senzorické. Při analýze původního extraktu mladiny a alkoholu bylo u některých minipivovarů prokázáno nedodržení sypání a měly výrazné odchylky od deklarovaných údajů na etiketách. U jednoho vzorku dokonce došlo k porušení vyhlášky č. 355/1997 Sb., kde překračovalo udávané množství alkoholu o více jak 0,5 %. U senzorické analýzy byl nejdůležitějším deskriptorem říz a plnost, které se nejvíce odrážely na celkovém hodnocení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.